Sıfır atık : (Record no. 64935)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
sabit uzunluktaki kontrol alanı | 02874cam a2200397 a 4500 |
001 - KONTROL NUMARASI | |
kontrol alanı | 116556 |
003 - KONTROL NUMARASI TANIMLAYICI | |
kontrol alanı | VKV |
005 - EN SON İŞLEMİN TARİH VE ZAMANI | |
kontrol alanı | 20241219015702.0 |
008 - SABİT-UZUNLUKTA VERİ ÖĞELERİ--GENEL BİLGİ | |
sabit uzunluktaki kontrol alanı | 140520s2021||||tr|a||||||||||000|0|tur|| |
020 ## - ULUSLARARASI STANDART KİTAP NUMARASI | |
Uluslararası Standart Kitap Numarası | 9780857852335 (paperback) |
020 ## - ULUSLARARASI STANDART KİTAP NUMARASI | |
İptal edilmiş/geçersiz ISBN | 9786057764263 |
040 ## - KATALOGLAMA KAYNAĞI | |
Özgün kataloglama birimi | KOCy |
082 00 - DEWEY ONLU SINIFLAMA NUMARASI | |
Sınıflama numarası | T 394.12 EVA/O |
Sürüm bilgisi | 23 |
100 1# - TEMEL GİRİŞ--KİŞİ ADI | |
Kişi adı | Evans, David, |
Bir isim ile ilişkili tarihler | 1981- |
9 (RLIN) | 95209 |
240 ## - TEK BİÇİM ESER ADI | |
Tek biçim eser adı | Food waste |
245 10 - ESER ADI BİLDİRİMİ | |
Eser Adı | Sıfır atık : |
Başlığın geri kalanı | tüketim kültürü ve gıda israfı / |
Sorumluluk bildirimi, vb. | by David Evans. |
260 ## - YAYIN, DAĞITIM, VB. | |
Basım, dağıtım yeri, vb. | İstanbul : |
Yayıncı, dağıtımcı adı, vb. | Yeni İnsan Yayınevi, |
Yayın, dağıtım tarihi, vb. | 2021. |
300 ## - FİZİKSEL AÇIKLAMA | |
Kapsam | 125 p. : |
Boyutlar | 21 cm. |
490 0# - SÜRELİ YAYINLAR BİLDİRİMİ | |
Süreli yayın bildirimi | Yeni İnsan Yayınevi; |
Cilt/seri atama | 237. |
Süreli yayın bildirimi | Ekoloji Serisi; |
Cilt/seri atama | 54. |
504 ## - BİBLİYOGRAFİ, VB. BİLGİSİ | |
Bibliyografya, vb. notu | Includes bibliographical references and index. |
505 8# - BİÇİMLENDİRİLMİŞ İÇİNDEKİLER NOTU | |
Biçimlendirilmiş içindekiler notu | Machine generated contents note: -- Prologue: The Social Life (and Death) of Food 1. Bringing Waste to the Table 2. Ordinary Domestic Practice: Conceptualising, Resarching, Representing 3. Contextualising Household Food Consumption 4. Anxiety, Routine and Overprovisioning 5. The Gap in Disposal: From Surplus to Excess? 6. Bins and Things 7. Gifting, Re-use and Salvage Conclusion: Living with Food, Reducing Waste Bibliography Index. |
520 ## - ÖZET, VB. | |
Özet, vb. | "In recent years, food waste has risen to the top of the political and public agenda, yet until now there has been no scholarly analysis applied to the topic as a complement and counter-balance to campaigning and activist approaches. Using ethnographic material to explore global issues, Food Waste unearths the processes that lie behind the volume of food currently wasted by households and consumers. The author demonstrates how waste arises as a consequence of households negotiating the complex and contradictory demands of everyday life, explores the reasons why surplus food ends up in the bin, and considers innovative solutions to the problem.Drawing inspiration from studies of consumption and material culture alongside social science perspectives on everyday life and the home, this lively yet scholarly book is ideal for students and researchers from a wide range of disciplines, along with anyone interested in understanding the food that we waste"-- |
Kaynak atama | Provided by publisher. |
546 ## - DİL NOTU | |
Dil notu | Turkish. |
650 #0 - KONU EK GİRİŞİ--KONU TERİMİ | |
Konu terimi veya coğrafi ad giriş öğesi | Consumption (Economics) |
Genel alt bölüm | Social aspects. |
9 (RLIN) | 94059 |
650 #0 - KONU EK GİRİŞİ--KONU TERİMİ | |
Konu terimi veya coğrafi ad giriş öğesi | Food consumption |
Form alt bölümü | Cross-cultural studies. |
9 (RLIN) | 95210 |
650 #0 - KONU EK GİRİŞİ--KONU TERİMİ | |
Konu terimi veya coğrafi ad giriş öğesi | Food consumption |
Genel alt bölüm | Social aspects. |
9 (RLIN) | 95211 |
650 #0 - KONU EK GİRİŞİ--KONU TERİMİ | |
Konu terimi veya coğrafi ad giriş öğesi | Food habits |
Form alt bölümü | Cross-cultural studies. |
9 (RLIN) | 95212 |
650 #0 - KONU EK GİRİŞİ--KONU TERİMİ | |
Konu terimi veya coğrafi ad giriş öğesi | Food habits |
Genel alt bölüm | Social aspects. |
9 (RLIN) | 95213 |
650 #0 - KONU EK GİRİŞİ--KONU TERİMİ | |
Konu terimi veya coğrafi ad giriş öğesi | Food waste |
Form alt bölümü | Cross-cultural studies. |
9 (RLIN) | 95214 |
650 #0 - KONU EK GİRİŞİ--KONU TERİMİ | |
Konu terimi veya coğrafi ad giriş öğesi | Food waste |
Genel alt bölüm | Social aspects. |
9 (RLIN) | 95215 |
650 #0 - KONU EK GİRİŞİ--KONU TERİMİ | |
Konu terimi veya coğrafi ad giriş öğesi | Waste (Economics) |
Genel alt bölüm | Social aspects. |
9 (RLIN) | 95216 |
700 1# - EK GİRİŞ--KİŞİ ADI | |
Kişi adı | Yeşil, Burcu. |
Relator terim | trans. |
9 (RLIN) | 95217 |
926 ## - | |
-- | Destiny Material Type |
-- | Paperback |
942 ## - EK GİRİŞ ELEMANLARI (KOHA) | |
Sınıflandırma Kaynağı veya raf şeması | Dewey Ondalık Sınıflama |
Koha materyal türü | Book |
Son görüntüleme tarihi | Toplam ödünç verilenler | Tam yer numarası | Barkod | Fiyatın geçerli olmaya başladığı tarih | Koha materyal türü | Kayıp durumu | Sınıflandırma Kaynağı veya raf şeması | Hasar Durumu | Ödünç verilmez | Düşüm durumu | Ana kütüphane | Geçerli Kütüphane | Raftaki konumu | Edinilen tarih |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
18.12.2024 | T 394.12 EVA/O | T 323544 | 18.12.2024 | Book | Dewey Ondalık Sınıflama | Ortaokul Kütüphanesi / Middle School Library | Ortaokul Kütüphanesi / Middle School Library | Türkçe Roman Dışı / Turkish Non-Fiction (MS) | 30.10.2024 |